Keress a Facebook-on

Látogatók

3430151
Ma
Tegnap
A héten
A hónapban
Összes
23
588
951
10157
3430151

IP címed: 3.133.141.6
2024-04-24 01:39

Folytatódik a RoBa Millenium Kft története, kéretik odafigyelni

Külön kezelik a csatornapénzt

BAKOS ANDRÁS
2009.07.13.

A RoBa Millennium Kft-vel kapcsolatban álló alapítványoknál, de nem Svájcban vár az a pénz, amelyből több mint 20 település építene szennyvízcsatornát Magyarországon.

A cég arról tájékoztatott, hogy egyéb munkáiktól elkülönítve kezelik az önkormányzatokkal kötött megállapodások pénzügyeit.

Csongrád megyében Kistelek és négy község, országosan közel negyven település áll szerződéses kapcsolatban a RoBa Millennium Kft-vel. A budapesti cég, csatornázásra szánt forrást közvetít az önkormányzatoknak, ha sikerrel jár, több milliárd forint jut el olyan településekhez, amelyek máshogyan nem kapnának ilyen forrást � az ügylet azonban a vártnál jobban elhúzódik.

Lapunk július 4-ei számában megszólaltattuk a Kft egyik ügyfelének képviselőjét. Fodor Béla Péter azt mondta, a RoBa Millennium Kft tőlük 100 ezer eurónyi kölcsönt vett fel, ők dolgoztak is a cégnek, vissza azonban még semmit sem kaptak. Fodor úgy tudja, a Kft más cégektől is vett fel pénzt, amit Svájcban megforgatott, és most több mint 200 millió euró vár arra, hogy behozzák. De nem tudják, mert az ügyek intézésében szintén részt vevő Tizenkét Tölgy Alapítvány kuratóriumának tagjai egymás iránt is bizalmatlanok.

A hallottakat elmondtuk telefonon Krupa Mariannak, a RoBa Millennium Kft igazgatójának, aki mindezt légből kapott információnak nevezte, de azt is mondta, inkább személyesen tájékoztat az esetről és hátteréről, amely más megvilágításba helyezi a történteket. Kérése ellenére még a személyes találkozó előtt megjelentettük a cikket, beleírva az ő véleményét is.

Csütörtökön, a Kft budapesti irodájában Krupa Mariann és Zakor Mária ügyvéd megmutatta azt az iratot, amely szerint Fodor Béla Péter cégével valóban van üzleti kapcsolatuk. De a Kft többféle tevékenységet is végez, a csatornázásra szánt forrás előteremtése és ez a munka két külön szálon fut. A kétféle üzletből származó pénzt külön kezelik, és szó sincs arról, hogy az önkormányzatoktól gyűjtött összegeket forgatták volna, és hogy svájci bankban állna az így megszaporodott pénz. Az igaz, hogy külön számlán van, és várja, hogy az adminisztráció lebonyolítása, a támogatási szerződések megkötése után eljusson rendeltetési helyére, az önkormányzatokhoz. Arról, hogy mikor, és hol tart ez az ügyintézés, későbbre ígért tájékoztatást a Kft: azután, ha az újság ily módon közli, hogy a fent említett két ügyletnek nincs köze egymáshoz.


Forrás: delmagyar.hu

Magyar Falu Program

penc magyar falu program 20210802

Pályázatok

rad palyazat infoblokk szechenyi 2020 befektetes a jovobe 20190309

Avar égetés

rad hirek tajekoztato avar es kerti hulladek egetes 20191209

E-ügyintézés

rad elektronikus ugyintezes logo

logo2

e-Önkormányzat

eonkormanyzat logo

Rád Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése

Közadatkereső

Közérdekű adatok tára

mimk kombi

Járási Hivatal

image002

Szennyvízberuházás

Ez a weboldal cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.